×
News Concerts Music Video Shop Lyrics Photo Gallery Art Gallery Socialize Biography Info Central TRIO Hver gang vi møtes

Past events - ascending

TROMSØ:
Unni Wilhelmsen SOLO
TROMSØ: <br /> Unni Wilhelmsen SOLO
TROMSØ:
Unni Wilhelmsen SOLO

Date: 23 Apr 2017

Time: 20:00 - 21:30

Venue: Vertshuset Skarven

Latitute: , Longtitute:

×

Tickets: 215-265 NOK

UNNI WILHELMSEN er en av vår tids viktigste låtskrivere, og en fantastisk sanger.

Da Wilhelmsen slo gjennom i 1996 med debutalbumet «To Whom It May Concern» (Polygram) ble hun en viktig formidler av en sjanger som tidligere hadde vært nærmest urørt i platesammenheng i Norge, en sjanger som i dag har fått bredt feste i norsk populærmusikk. Låta "Won't go near you again" fra debutalbumet – et album som også gav henne Spellemannspris for årets album og åretskvinnelige artist – fikk et nytt oppsving i 2006, da den igjen dukket opp med topp-plasseringer på VG-lista.

Hun ble også gjenoppdaget igjennom sin deltakelse i fjorårets sesong av seersuksessen "Hver gang vi møtes" på TV2, som blant annet har resultert i Norgesturné sammen med Henning Kvitnes i mars 2017. Siden høsten 2013 har Unni Wilhelmsen vært fast medlem av Di Derre.

Unni Wilhelmsen reiser konstant rundt på oppdagelsesferd i Norge med gitarene og de selvskrevne låtene og spiller for folk. Hun spiller på bitte små, norskdesignede gitarer med forsterker, på akustiske gitarer, på sølvskimrende elgitarer med vreng og ekko, eller på piano. Konsertpublikummet er de første som får høre ferske låter eller coverversjoner av sanger Unni har hengt seg opp i. Gjennom snart 1800 konserter og opptredener gjort det meste og jobbet med de fleste, men det er fremdeles intimformatet hun trives best i. Hun spiller helst på de trangeste, små stedene - hvor hun kan se ansiktene til alle som er der. Det er den næreste formen for akustiske konserter hun liker best. I tillegg til tekstene og musikken, får man gjerne høre historiene bak eller anekdoter om tilblivelsen.


Upcoming      Old Archive
 
        

Unni Wilhelmsen © 1996 - 2022